Real time marketing op social media

Inhaken of afhaken?

Social media en inhaken op actuele situaties; het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Grote merken als Heineken, Oreo en KLM staan bekend om hun grappige en scherpzinnige posts op social media die hen veel extra aandacht oplevert. Ondertussen verwacht het publiek ook van dit soort bedrijven dat ze inhaken op actuele situaties. Maar in welke situatie maak je een inhaker? Wanneer haak je in en wanneer haak je af?

Wat is een inhaker?
‘Een reclame-uiting waarvan het centrale thema verwijst naar een actuele gebeurtenis, nieuws of een trending topic.’ aldus inhaakspecialist Gonnie Spijkstra. Bedrijven die inhaken op onderwerpen die ‘het gesprek van de dag’ zijn en dit goed doen, kunnen onderdeel worden van dit gesprek. Dit levert extra aandacht op en vaak ook sympathie voor het merk. Er wordt ook wel gesproken over ‘newsjacking’ of ‘real time marketing’.

Ook kunnen bedrijven op elkaars berichten inhaken. Een bekend voorbeeld is het één-tweetje tussen Chocomel en KLM.

Bereid je voor
Bereid de zaken die toch wel een keer gaan gebeuren goed voor en leg ze op de plank. Op die manier heb je minder vaak de stress van het snelle inhaken.

Als Maxima zwanger is, heb je negen maanden de tijd om aan je inhaker te werken. Mocht op de dag van de bevalling blijken dat Maxima een vierling heeft gekregen, dan kun je altijd nog rennen.

Bekijk hier een infographic. Deze helpt je snel een beslissing te maken: ga je inhaken of afhaken?

(bron: Frankwatching)

Agora Theater, Bioscoop & Congrescentrum

Agora biedt voor iedere zakelijke bijeenkomst een eigentijdse en inspirerende omgeving. Ons prachtige, kleurrijke en spraakmakende gebouw vormt het ideale decor voor congressen, vergaderingen, feesten, tv-opnames en productpresentaties. De diverse multifunctionele theater- en bioscoopzalen en foyers bieden eindeloze mogelijkheden. Voorzien van alle technische faciliteiten én een uitstekende catering.

Contact

Agorabaan 12
8224 JS Lelystad
Tel algemeen: 0320 - 239230

Tijdens de zomervakantie gelden de volgende afwijkende openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 13:00 – 16:00 uur.

Contactpersoon: Jennifer van Dijk
Tel: 0320 - 239242
Email: j.vandijk@agora-lelystad.nl

Nieuwsbrief

Ja, ik blijf graag op de hoogte:


ManVrouw

Hoe kunt u ons vinden?