9 Tricks voor meer interactie op Facebook, Instagram & Twitter


Dus je moet op social media een vraag stellen om meer interactie te krijgen? Tja, dat wisten we allemaal wel. Maar welke kleur foto krijgt meer likes op Instagram? En wat is een van de beste manieren om geretweet te worden op Twitter? In deze video een aantal interactie-tricks waarvan je misschien nog niet op de hoogte bent!

Deze video heeft Pelpina gemaakt met Moovly.

Facebook tricks

1. 40 tekens

Als je iets op je Facebook-pagina of profiel post, dan is de ideale lengte 40 tekens. Posts met enkel 40 tekens trekken gemiddeld 86% meer aandacht. Met langere of kortere posts heb je (statistisch gezien) minder kans op interactie.

2. Emotie

Wil je meer interactie op je Facebook-pagina? Emotionele verhalen en discussies krijgen 2 tot 3 keer meer aandacht dan reguliere posts. Kijk dus naar wat jouw doelgroep echt beweegt. Waar ligt hun passie? Waarmee krijg je ze aan het praten?

3. Notificaties

Zorg ervoor dat je Facebook-pagina niet alleen geliked is, maar dat notificaties ook aan staan. Goede instructies in deze Engelstalige video.

Instagram tricks

4. Structuren

Lijnen spelen een belangrijke rol in fotografie. En dat zie je ook terug in de populairste foto’s op Instagram. Gebouwen, stenen, gras: foto’s met structuren en patronen zijn 79% populairder.

5. Blauw

De kleur van rust, zee, en ruimte doet het goed op Instagram. Plaatjes waarin blauw de dominante kleur is, krijgen 24% meer likes.

6. Hashtags

Een onderzoek van Trackmaven (pdf) laat zien dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid interactie op Instagram en het aantal hashtags. Gebruik dus relevante en populaire hashtags. Maar gebruik niet meer dan vijf hashtags, want dan krijg je juist minder interactie op je foto.

Twitter tricks

7. Foto’s

Beelden zeggen meer dan woorden. En ze worden ook meer gedeeld op Twitter. Tweets vergezeld met een foto worden gemiddeld 94% meer gedeeld dan tweets zonder foto’s.

8. 100 Tekens

De ideale lengte van een tweet? 100 tekens! Tweets met 100 tekens krijgen gemiddeld 17% meer retweets.

9. Hashtag

Ook op Twitter loont het om hashtags te gebruiken, vooral als je graag ge-retweet wilt worden. 20% van de retweets gebruikt minstens 1 hashtag.

 (Bron: http://www.frankwatching.com, Pelpina Trip)

 

Agora Theater, Bioscoop & Congrescentrum

Agora biedt voor iedere zakelijke bijeenkomst een eigentijdse en inspirerende omgeving. Ons prachtige, kleurrijke en spraakmakende gebouw vormt het ideale decor voor congressen, vergaderingen, feesten, tv-opnames en productpresentaties. De diverse multifunctionele theater- en bioscoopzalen en foyers bieden eindeloze mogelijkheden. Voorzien van alle technische faciliteiten én een uitstekende catering.

Contact

Agorabaan 12
8224 JS Lelystad
Tel algemeen: 0320 - 239230

Tijdens de zomervakantie gelden de volgende afwijkende openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 13:00 – 16:00 uur.

Contactpersoon: Jennifer van Dijk
Tel: 0320 - 239242
Email: j.vandijk@agora-lelystad.nl

Nieuwsbrief

Ja, ik blijf graag op de hoogte:


ManVrouw

Hoe kunt u ons vinden?